Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποπροσανατολιστική εκλογολογία...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝΤΕ, ΠΑΛΙ στην ...καρδιά των κοινωνικών προβλημάτων βρέθηκε η πολιτική αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Μπράβο τους, όμως, είναι διορατικοί. Την «ακούνε» την κοινωνία!

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε εκ νέου πρόωρες εκλογές και το Μέγαρο Μαξίμου τις διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο. Φυσικά, άπαντες δήλωσαν ότι βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα!

Γιατί ποιο είναι το άγχος των εργαζομένων που βρίσκονται ή θέλουν να πάνε διακοπές και δεν τους «βγαίνουν» οι μισθοί; Το πότε θα γίνουν εκλογές και αν αυτοί οι δύο είναι έτοιμοι!

Τι προσδοκά ο εργάτης που δουλεύει στους 40 και βάλε βαθμούς Κελσίου και δεν ξέρει αν θα γυρίσει σπίτι του το μεσημέρι (ή μάλλον το ...απόγευμα γιατί τα 8ωρα έχουν πάει περίπατο); Τις πρόωρες εκλογές φυσικά.

Ο νέος άνεργος που έρχεται ο Σεπτέμβρης και πάλι θα βολοδέρνει κάπου ανάμεσα στις «μικρές αγγελίες» και την υποαπασχόληση τι σκέφτεται; Εννοείται τις εκλογές, δεν το συζητάμε.

Οσο για τον οικονομικό μετανάστη που τον εκμεταλλεύονται, τον κυνηγάνε, τον χτυπάνε στα αστυνομικά τμήματα και για «ψύλλου πήδημα» τον απελαύνουν, αυτός κι αν έχει τις εκλογές σε προτεραιότητα. Μόνο αυτό τον «καίει»...

Κατά τ' άλλα και οι δυο τους «σκίζονται» για να είναι «κοντά στον πολίτη», «δίπλα στο βιοπαλαιστή» και «στο πλευρό του Ελληνα». (Ολα αυτά μαζί σαν ...περικύκλωση μοιάζουν. Κι όχι για καλό).

ΝΕΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ για την πολιτική του υπουργείου Απασχόλησης. Η ΔΕΗ - λέει - θα κάνει 2.000 προσλήψεις από τις λίστες των ανέργων του ΟΑΕΔ. Ετσι επιβεβαιώνεται η πολιτική επιδότησης της «εργασίας» και όχι της «ανεργίας»...

Φυσικά, το ότι οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα, ότι οι εργοδότες απολύουν για να πάρουν «επιδοτούμενους» εργαζόμενους για 6 μήνες, τους οποίους επίσης απολύουν στη συνέχεια, είναι μια ...μικρή λεπτομέρεια.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Το ότι να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές τείνει να θεωρηθεί ...«αντιαναπτυξιακό» και «μπανάλ», δε φαίνεται να τους πολυνοιάζει. Η πολιτική είναι «αποτελεσματική». Πάει και τελείωσε...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ